Saturday, April 5, 2014

ISLAK KEK TARİFİ













ISLAK KEK TARİFİ



ISLAK KEK TARİFİ




Malzemeler


  • 1 su b. süt

  • 1 pk. kabartma tozu

  • 1/2 su b. kakao

  • 2 su b. un

  • 4 adet yumurta

  • 1 su b. sıvı yağ

  • 2 su b. toz şeker



Sosu için


  • Çeyrek su b. süt

  • 1 su b. vişne suyu





Hazırlanışı


  • Yağ, şeker, süt ve kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpma işlemini yapıyoruz. 

  • Elde ettiğimiz bu karışımın 3/4'ünü su bardağına ayırıyoruz (İleride üzerine süt koyup tamamlayacağız)

  • Geriye kalan karışımın içerisine kakao, un, yumurta, ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıyoruz.

  • Ortaya çıkan bu karışımı yağlanmış bir kalıba döktükten sonra 40 dakika boyunca 180 derecelik sıcaklıktaki bir fırın ısısında pişiriyoruz.

  • Piştikten sonra malzemelerimizde yer alan vişne suyunu kekin üzerine döküyoruz. 

  • Ayırmış olduğumuz sosa sütü de ilave edip, bunu da kekin üzerine boşaltıyoruz.

  • Kalıbı fırına tekrar koyup fırının içerisindeki sıcaklıkla sosun çekmesini bekliyoruz

  • Hepsi bu kadar :)

  • Afiyet Olsun...



NOT: Kalıp kullanmakta zorlananlar, yerine tepsiyi tercih edebilirler.

No comments:

Post a Comment