Tuesday, March 18, 2014

KESTANE SOSLU TAVUK KANAT



kestane soslu tavuk kanat 1


Malzemeler


10 adet tavuk kanadı


1/2 kuru soğan


250 gr kestane


250 gr doğranmış domates


100ml.krema


250ml. Tavuk suyu


2 gr toz şeker


15 ml. Sherry Sirkesi


2 dal kekik


Tuz-karabiber


Zeytinyağı


 Yapılışı


Kestaneleri ortasından çizip Tefal Actifry ile 25 dk. Pişiriyoruz.Sonra da kanatları tuz ve karabibere bulayıp 25 dk. Actifry da kızartıyoruz.Sos tenceresine yağ koyup küp kesilmiş soğanı kavuruyoruz.Domates,şeker ve tavuk suyunu ekliyoruz.Kestaneleri ilave ediyoruz.Kaynamaya başladığında sirkesini ve kremayı ekliyoruz.Blender yardımıyla sosu pürüzsüz hale getiriyoruz.Kanatları sosa bulayıp kekik yapraklarıyla süslüyoruz.






















No comments:

Post a Comment