Saturday, March 22, 2014

Kaşarlı Poğaça



kasarli pogaca 1







Malzemeler:


-1 adet yumurta


-1 su bardağı ılık süt


-1 su bardağı yoğurt


-1/2 su bardağı sıvıyağ


-1 paket toz maya


-1 tatlı kaşığı tuz


-aldığı kadar un


İçi İçin: Kaşar peyniri


Üzeri İçin:


-1 adet yumurta


-susam


-çörek otu


Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 45 dk dinlendirin.


Kaşar peynirini ince ince dilimleyin.


Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp orta kısmına kaşar dilimi koyup istediğiniz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.


Hazırlanan poğaçaların üzerlerine fırça ile yumurta sürüp susam, çörek otu serpiştirip tepside yaklaşık 1 saat bekletip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.






Afiyet Olsun :)



No comments:

Post a Comment