Monday, November 4, 2013

çatal süsleme

Selam sevgili site takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün çatal süsleme yazisini yayinlamaya karar verdik.


catal susleme 1






Yaz günlerinin ve Ramazan'ın en güzel tatlıları bence sütlü tatlılar. Üstelik en güzel yanlarından birisi de çok pratik olması ve hemen yapılabilmesi. Ramazan'da gelen misafirlerimden birine bu tatlıyı ikram ettim, şükür yiyenlerin hepsi beğendi. Bu tatlının en önemli özelliği üzerinin kreması. Ben tiramisuda kullandığım kremaya benzer - ama peynirsiz - olarak yapıyorum tatlının kremasını.


catal susleme 2


 Malzemeler:






9 adet etimek


1 litre süt


1 su b.toz şeker


2 çorba k.un


2 çorba k.nişasta


1 yumurta sarısı






Şerbeti için:


2 bardak su 


2 bardak şeker 


2 damla limon






Borcama 9 adet etimeki yan yana koyun ve hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Diğer tarafta kremayı hazırlamak için sütü ocağa alın. Sütten bir bardak ayırıp kalan tüm malzemeyi bu süt ile birlikte iyice karıştırıp çırpın. Ocaktaki süt kaynayınca bu karışımı yavaş yavaş kaynayan sütün içine dökün ve mikserle sürekli kaynayan sütü çırpın. Mikser yüksek devirde olursa daha iyi olur. Yukarıdaki fotoğrafta kremada gördüğünüz o minik minik hava kabarcıkları da bu çırpmanın ve yumurta sarısının eseri. Bu şekilde kesinlikle harika bir kıvam elde edersiniz.


catal susleme 3


Hazırladığınız kremayı da hemen sıcağıyla etimeklerin üzerine dökün. Soğuduktan sonra bir çatalı islatıp kremanın üzerine koyun. Biraz kakaoyu bir süzgeçe alın ve çatalın üzerinde gezdirin. Çatalı farklı yerlere koyup süslemeyi çoğaltın. Ben servis yaparken her bir kişiye bir çatal süslemesi gelecek şekilde yapıyorum.






Afiyet olsun...


catal susleme 4



Bu makale hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz onemli bir web kaynagi : t shirt süsleme d ı y

No comments:

Post a Comment