Monday, May 12, 2014

AVAKADO SALATASI



İlk önce kitap bloğumun reklamını yapayım. Bugün Derya Sazak'ın "Batsın Sizin Gazeteciliğiniz" adlı kitabını paylaştım. Ülkemizin nasıl yönetildiği görmemiz açısından bir başucu kitabı. Blog adresim:  ilhanucer.blogspot.com




Bugün diyetin yedinci günü, dört kilo vermişim. Ama bundan sonra yavaşlayacak çünkü baştan vücuttaki suyu atıyorsunuz bu kolay oluyor, hem de bu hafta balık, et falan giriyor işin içine. Onun için de bir süre diyet yemekleri paylaşacağım. İlki dün akşam yediğimiz avakado salatası. Avakadoyu sevmeye başladım galiba. İnsan aç olunca her şeyi seviyor. :)))) Bu arada şu sıralar aynı anda okuduğum üç kitaptan biri olan "Ninemce"den size avakado ile ilgili birkaç bilgi vereyim. Genellikle biliyorsunuz sert oluyorlar bunları yumuşatmak için:






1 - Avakadoyu bir muzla beraber aynı kağıda sararak bir gece bekletin. Şaka gibi ama gerçek. :))


2 -  Gazete kağıdına sarılı olarak buzdolabının üst rafına koyun.


3 -  Bir kutunun içine un doldurup, avakadoyu da yerleştirdikten sonra kapağı kapatın ve mutfakta bir, iki gün bekletin.


4 -   Bir kesekağıdına elma ile birlikte koyup bir gün bekletin.






Sanki çok haysiyetli bir yemek yapacakmışız gibi çok bilgi verdim galiba. :))






avakado salatasi 1






Tarifte avakadonun içi kaşıkla çıkartılıp salata yapıldıktan sonra kabuklarının içine dolduruluyor ama bana pek pratik gelmedi, onun için tekini öyle yaptım.






avakado salatasi 2










Malzemelerimiz avakado, salatalık, taze soğan, taze sarımsak, çeri domatesler. Hepsini yıkayıp ayıkladıktan sonra istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Avakadoyu istek kaşıkla içini oyup ezerek koyun, isterseniz küp küp doğrayın. Bu arada olgun ve yumuşak olması gerekiyor.






avakado salatasi 3










Servis tabağına aldıktan sonra, ayrı bir kasede karıştırdığımız zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi salatamızın üzerinden gezdiriyoruz. Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment