Canımız poğaça istedi acil yapmak isteyince mayalı olmayacağı için mayasız ama biraz da farklı olsun deyince ortaya işte bu harika, nefis ve ağızda dağılan poğaça çıktı.O kadar güzel olmuş ki 1 tane yeriz derken 3-4 taneyi yiyip bitirmişiz.
Poğaçanın değişikliği hamuruna ıspanak koymayı denememdi,iyi ki denemişim.
Ispanaklı kek,pasta,kurabiye,börek olur da poğaça niye olmasın değil mi?
125 gr tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı ıspanak püresi,
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı sirke,
2,5 su bardağı un,
İç malzeme için lor
Önce ıspanak yapraklarını 1 avuç dolusu kadar yıkayıp üstüne kaynar su koyup 5 dk kadar bekletip(kaynatmadım) rondodan geçirdim,
Karıştırma kabının içine;
Tere yağını eritmeden bıçakla küçük küçük doğradım,
Diğer malzemeleri birer birer ilave edip yumuşak bir hamur elde ettim,
5 dk için buzdolabına koydum*bu arada siz arkadaşlarıma yorum yazayım dedim ama yarım saat geçmiş,
Hamurdan cevizden az büyük parçalar alıp içine lor koyup kapattım,üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu koyup 200 c ısıtılmış fırında pişirdim,evdeki kokuyu tarif edemem ee kokunun resmini de çekemedim,isterseniz siz deneyin ben haber bekliycem,beğeneceğinize inanıyorum.
No comments:
Post a Comment