ISLAK KEK TARİFİ |
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler
- 1 su b. süt
- 1 pk. kabartma tozu
- 1/2 su b. kakao
- 2 su b. un
- 4 adet yumurta
- 1 su b. sıvı yağ
- 2 su b. toz şeker
Sosu için
- Çeyrek su b. süt
- 1 su b. vişne suyu
Hazırlanışı
- Yağ, şeker, süt ve kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpma işlemini yapıyoruz.
- Elde ettiğimiz bu karışımın 3/4'ünü su bardağına ayırıyoruz (İleride üzerine süt koyup tamamlayacağız)
- Geriye kalan karışımın içerisine kakao, un, yumurta, ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıyoruz.
- Ortaya çıkan bu karışımı yağlanmış bir kalıba döktükten sonra 40 dakika boyunca 180 derecelik sıcaklıktaki bir fırın ısısında pişiriyoruz.
- Piştikten sonra malzemelerimizde yer alan vişne suyunu kekin üzerine döküyoruz.
- Ayırmış olduğumuz sosa sütü de ilave edip, bunu da kekin üzerine boşaltıyoruz.
- Kalıbı fırına tekrar koyup fırının içerisindeki sıcaklıkla sosun çekmesini bekliyoruz
- Hepsi bu kadar :)
- Afiyet Olsun...
NOT: Kalıp kullanmakta zorlananlar, yerine tepsiyi tercih edebilirler.
No comments:
Post a Comment