İnternetten bulduğum tarife göre tuz hamuru yaptım.
Malzemeler
2 bardak un
1 bardak tuz
1 bardak su
Görünüşte herşey güzel, ama hamurla biraz uğraştıkca yumuşuyor, merdane ile açıp kaldırmaya kalkınca hamur zemine yapışıyordu. Azar azar tuz ve un ilave ettim.
Çocukların ellerinin kalıbını çıkaracağım için öncelikle hamuru açmak gerekiyor, elin kalıbını çıkarıp tepsiye koymak için kaldırırken altı yine yapıştı. Bende çareyi hamur açtığımız yere çok az miktarda sıvı yağ sürmekte buldum.
Humur açıldı, kalıplarla şekiller oluşturduk, bozduk yeniden yaptık :)
Şekillerin dışındaki fazlalıkları aldık, alırken şekilleri bozduk, yeniden yaptık.
Öyle hemen aç, kalıplar sayesinde şekiller oluştur, fırınla yapmadık, tadını çıkara çıkara uğraştık. :)
Pipet yardımı ile delikler açtık, sonra fırına koyduk.
Yine internette yabancı sitelerde okuduğum kadarıyla 100 derecede yapılması gerektiği yazıyordu.
Önce 1 saat pişirdim, baktım tam kurumadı, yarım saat daha, yarım saat daha diye diye bilmiyorum kaç saat fırında kaldı. :)
Aslında hamuru parçalara ayırıp, değişik renk gıda boyaları ekleyerek renklendirilebilir.
Evde gıda boyası olmadığı için yapamadım, ayrıca boyamanında keyfine varması için açıkcası gıda boyasının olmamasını sorun etmedim .
İlk aşamayı tamamladık, sırada boyama var.
Sevgiler
No comments:
Post a Comment