Merhaba uzuuuuuuuun bir aradan sonra. Çok tembelim bu aralar beni bu havalar mahvetti :(( Facebook'ta yazmıştım ilham perim beni terketti diye. Aslında makinamda yapıp ta paylaşmadığım bir sürü foroğraf var ama nedense hiçbiri içime sinmedi.. Bir de yeni şeyler yapmak istedim.. Bunlardan bir İmam Sarığı denen bu pasta. Çok şirin bir görüntüsü var. Pandispanyası çok başarılı, kreması hafif. Bir daha yaparsam içine muz ekleyeceğim mutlaka.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı kaynar su
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Kreması:
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
Süslemek için:
100 gram bitter çikolata
100 ml krema
ve bol miktarda hindistan cevizi
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri köpürüp kabarana kadar çırptım. Kaynar suyu yumurtaları çırparken kaşık kaşık ekledim. Kuru malzemeleri karıştırıp elekten geçirdim ve yumurta karışımına ekledim. Tepsimi pişirme kağıdı ile kaplayıp hamuru içine döktüm ve 180 derecede ısıttığım fırında kürdan testini geçene kadar pişirip soğumaya bıraktım. Kek pişerken kremayı pişirdim ve ılınmaya bıraktım. Pişen keki yuvarlak kurabiye kalıbımla kestim -yaklaşık 20 tane kek çıktı- Benim pandispanyam güzel kabardığı için herbirini ikiye böldüm. İlk kata krema sürüp ikinci katı üstüne kapattım. Kenarlarına da krema sürerek hindistan sadece yan tarafını cevizine buladım. Üzerlerine ısıttığım kremada erittiğim çikolatadan birer tatlı kaşığı dökerek süsledim.
No comments:
Post a Comment