Tuesday, May 13, 2014

ELMALI İRMİK PASTA



elmali irmik pasta 1



elmali irmik pasta 2



elmali irmik pasta 3


  güloannemutfağında  Bugün  tatlı yiyelim hafta sonuna tatlı girelim mantığıyla sizlere nefis  hafif, ve kolay bir tarif vermek istiyorum 




MALZEMELER

1 litre süt

12 Yemek Kşğ İrmik

14 yemek kşğ şeker

1 paket vanilya

2 yemek kşğ  tereyağı veya Margarin

ARASI İÇİN

3 adet orta boy elma

1 tatlı kşğ tarçın

2 yemek kşğ toz şeker

ÜZERİ İÇİN

5 yemek kşğ Hindistan cevizi

1 yemek kşğ kakao

1 yemek kşğ toz veya pudra şekeri

SÜSLEMEK İÇİN

İstediğiniz herhangi jöle

YAPILIŞI

        Derin bir tencereye süt,irmik,şeker ekleyip sürekli karıştırarak orta dereceli ocakta katılaşana  pişirin.Ocaktan alınca içerisine  1 yemek kşğ  tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpın. Ilıması için bir kenarda bekletin.

       1 yemek kşğ tereyağı ile  Elmaları soyup rendeleyin ve toz şekerini de ilave ederek yayvan bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin ve ocaktan alıp tarçını ekleyerek soğumasını sağlayın.İstediğiniz çeberli bir kalıba irmikli muhallebinin yarısını döküp düzgünce yayın.Soğumuş elma püresini yayın ve düzeltin.Tekrar kalan irmiği koyun.

      Diğer tarafta üzeri için  4 yemek kşğ Hindistan cevizinin içerisine  kakao ve pudra şekeri ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın (rendelenmiş çikolata parçacıklarına benzeyecek) İrmikli pastanın üzerine bolca serpiştirin.Kalan Hindistan cevizini isterseniz tekrar serpebilirsiniz.İstediğiniz her hangi hazır bir jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp dondurduktan sonra süsleyebilirsiniz.Çok hafif ve lezzetli irmikli pastamızı buzdolabında  bir gün dinlendirdikten sonra etrafındaki çemberi çıkararak servise hazır

AFİYET OLSUN 

No comments:

Post a Comment