Malzemeler:
* 4-5 tane hazır yufka
* 1-2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
* 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
İç Malzemesi:
* 3-4 tane yıkanmış ince kıyılmış pırasa
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı yağ
* 1 yemek kaşığı salça
* Tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı: Yufkayı ikiye kesin ve yarım yufkayı tezgaha yayın üzerine zeytinyağı ve erimiş tereyağından birazcık serpin, yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, bütün yufkalara aynı işlemi yapın ve tepside uzun dilimler halinde kesin üzerine yağ karışımından bolca sürün 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst çıtır çıtır olana kadar pişirin.Fırından çıkarınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
İç Malzemenin yapılışı: Geniş bir tencerede yağ içinde kuru soğanları pembeleşene kadar kavurun üzerine salçayı ve pırasaları koyun yumuşayana kadar kavurun baharatlarını ve tuzunu koyun ocağın altını kapatın soğuduktan sonra harcı kullanın.
* Çok lezzetli ve kolay yapılabilen börektir.
* İçine siz istediğini malzemeyi koyabilirsiniz.
* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yufkanın içine az yağ üzerine bol yağ konuluyor.
* Çıtır çıtır olana kadar pişirin.
* Yufka miktarına göre pırasayı ayarlayın.
* İsteyen yufkayı iki kat kullanabilir.
AKILLI ŞAKADAN BİLE ÖĞÜT ALIR, AHMAK, HER ÖĞÜDÜ ŞAKA SANIR...!
No comments:
Post a Comment