Aslında bu kurabiye burada gördüğünüz ve hepinizin çok sevdiği çatlak kurabiye ile aynı tarife sahip. Sadece pudra şekerine bulanmıyor ve içerisine iri fındık ekliyoruz hepsi bu! Mutfakta çareler tükenmez ,ilham bitmez deriz ya hep işte hamurun yarısını bu şekilde diğerini de çatlak şekilde hazırlayabilirsiniz :)
İçi yumuşacık bir kurabiye olduğunu söylememe gerek yok sanırım ...
ÇİKOLATALI COOKİE TARİFİ
50 gram tereyağı
100 gram bitter çikolata
1 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
bir fiske tuz (çok çok az )
yarım çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı iri kırılmış fındık
Tereyağı ve çikolatayı çok düşük ısıda eritin. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Tereyağı ve çikolata karışımını yumurtaya ekleyin ve iyice çırpın.
Kuru malzemelerin hepsini eleyerek yumurta ve çikolatalı karışım ile birleştirip mikserle çırpın. Koyu bir kek kıvamında olacaktır daha fazla un eklemeyin.
Hamurun üzerini kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dolapta yağ ve çikolatanın etkisiyle hamur şekil verilecek kıvama gelecektir.
Tepsinize yağlı kağıt serin ve hamuru dolaptan alın. Tatlı kaşığı veya dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp tepsiye koyun .
175 dereceli önceden ısınmış fırında 12 dakika pişirip fırından alın. İlk 15 dakika dokunmayın.
Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment